Place2BU, Utrecht

Welkom bij Place2BU. Een nieuw woonproject, uniek in Utrecht. Kom je graag in contact met mensen van verschillende achtergronden en culturen? Dan is Place2BU iets voor jou. Jij en je buren bevinden zich allemaal een schakelmoment in het leven: klaar met de studie, wachtend op een Nederlands paspoort, of werkend aan een sociaal leven. Dat is dan ook wat je gemeen hebt: je vormt graag een buurtgemeenschap met anderen en wilt ook jezelf kunnen zijn. Daarom is er Place2BU! Timelapse.

Benieuwd hoe Place2BU eruit komt te zien? Bekijk deze toffe timelapse om te zien hoe Place2BU tot stand komt!


Over Place2BU.

Place2BU bestaat uit vier woongebouwen met 490 zelfstandige eenkamerstudio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimten. Ongeveer de helft van de studio’s is voor jongeren tussen de 23 en 28 jaar. De andere studio’s zijn voor statushouders en voor mensen die afkomstig zijn uit de maatschappelijke opvang en er aan toe zijn om (weer) zelfstandig te wonen. Iedereen in Place2BU woont zelfstandig. Voor de laatste twee groepen is er wel lichte begeleiding. 


Locatie.

Place2BU bevindt zich in Leidsche Rijn, Utrecht. Tussen de gele brug en de nieuwe fietsbrug. Goed bereikbaar, snel in het centrum van de stad. En met als buren de gloednieuwe bioscoop Cinemec.