Place2BU bestaat uit vier woongebouwen met 490 zelfstandige eenkamerstudio’s van 21 m2 en een aantal gemeenschappelijke ruimten. Van deze studio’s is een deel voor jongeren van 23 t/m 35 jaar, statushouders en voor mensen die uitstromen uit de maatschappelijke opvang. Voor de laatste twee groepen is er begeleiding.
Je bent minimaal 23 en maximaal 35 jaar. Wanneer je wordt geselecteerd om te wonen bij Place2BU kun je hier tijdelijk wonen. Ben je ingeschreven bij WoningNet, dan loopt de wachttijd op terwijl je woont bij Place2BU. Ben je nog niet ingeschreven bij WoningNet? Doe dat dan gelijk, want een inschrijving bij WoningNet is verplicht. Samenwonen is in Place2BU niet mogelijk. Het wonen in Place2BU is niet vrijblijvend. Je levert graag een bijdrage aan het met elkaar samenleven. Je besteedt daar gemiddeld een paar uur per week aan.
Als statushouder ben je in bezit van een verblijfsvergunning. Je wordt voorgedragen door het COA om te mogen wonen in Place2BU. Word je geselecteerd om in Place2BU te mogen wonen, dan krijg je daar begeleiding van Vluchtelingenwerk.
Mensen uit de maatschappelijke opvang vormen een heel diverse groep. Het zijn mensen die allemaal toe zijn aan (weer) zelfstandig wonen. Kom je uit de maatschappelijke opvang, dan word je voorgedragen door Lister, De Tussenvoorziening, Leger des Heils of Beter Wonen om te mogen wonen in Place2BU. Deze organisaties zorgen ook voor begeleiding. Place2BU wordt gezien als een tijdelijke tussenstap naar een andere woning.