Mix van statushouders, jongeren en mensen die een nieuwe kans pakken

Place2BU bestaat uit vier woongebouwen met 490 zelfstandige eenkamerstudio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Ongeveer de helft van de studio’s is voor jongeren van 23 tot 35 jaar. De andere studio’s zijn voor statushouders en voor mensen die afkomstig zijn uit de maatschappelijke opvang en er aan toe zijn om (weer) zelfstandig te wonen. Iedereen in Place2BU woont zelfstandig. De mensen in de laatste twee groepen krijgen begeleiding. 

Jezelf zijn en vrienden maken.

In Place2BU kun je zijn wie je bent. Je woont hier in een prettige omgeving samen met je buren, die jij goed leert kennen en helpt als het nodig is. En die jou natuurlijk helpen. Je buren kunnen dus je nieuwe vrienden worden.

Ben jij een gangmaker?

Elke gang heeft 18 tot 30 studio's en een gemeenschappelijke ruimte. Twee gang-bewoners zijn 'gangmakers', die zich extra inspannen om een echte woongemeenschap te vormen.

Meehelpen en meedoen.

Als bewoner van Place2BU vindt je het leuk om anderen te helpen, activiteiten te organiseren, je handen uit de mouwen te steken en samen leuke dingen te ondernemen.


Veel ruimte(s) om samen te zijn.

In de gemeenschappelijke ruimtes op de gangen kun je met je buren samen koken, eten, relaxen of studeren. Je zorgt er natuurlijk met elkaar voor dat de ruimtes schoon, opgeruimd en dus gezellig blijven. Ook hebben wij een gezellige gezamenlijke woonkamer in het centrumgebouw waar je ook onze sociaal beheerders kunt spreken voor antwoorden op je vragen of gewoon voor een leuk gesprek. Je kleren wassen kan trouwens ook in dit gebouw, want Place2BU heeft een eigen wasserette.


Locatie

Place2BU bevindt zich in de woonwijk Leidsche Rijn in Utrecht. Wij zitten tussen de bekende gele brug en de nieuwe fietsbrug. Place2BU is goed bereikbaar en je bent daardoor snel in het centrum van de stad. Onze buren zijn de bioscoop Pathé Utrecht Leidsche Rijn, RAUM en Leidsche Rijn Centrum. Direct om de hoek is er dus genoeg te doen.