Place2BU, Utrecht

Welkom bij Place2BU. Een nieuw woonproject, uniek in Utrecht. Kom je graag in contact met mensen van verschillende achtergronden en culturen? Dan is Place2BU iets voor jou. Jij en je buren bevinden zich allemaal een schakelmoment in het leven: klaar met de studie, wachtend op een Nederlands paspoort, of werkend aan een sociaal leven. Dat is dan ook wat je gemeen hebt: je vormt graag een buurtgemeenschap met anderen en wilt ook jezelf kunnen zijn. Daarom is er Place2BU! 

Jezelf zijn.

In Place2BU kun je zijn wie je bent. Je woont hier in een prettige omgeving. Samen met je buren, die jij kent en helpt. En die jou helpen. Veilig en vertrouwd.

Gangmakers.

Elke gang bevat 18 tot 30 studio's en een gemeenschappelijke ruimte. Twee van de gangbewoners zijn 'gangmakers', die zich extra inspannen om een echte woongemeenschap te maken.

Vrienden voor het leven.

Wonen in Place2BU voegt echt iets toe. Je moet bereid zijn iets te geven en je krijgt daar ook veel voor terug. Goed mogelijk dat je hier vrienden voor het leven maakt.


Over Place2BU.

Place2BU bestaat uit vier woongebouwen met 490 zelfstandige eenkamerstudio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimten. Ongeveer de helft van de studio’s is voor jongeren van 23 tot en met 27 jaar. De andere studio’s zijn voor statushouders en voor mensen die afkomstig zijn uit de maatschappelijke opvang en er aan toe zijn om (weer) zelfstandig te wonen. Iedereen in Place2BU woont zelfstandig. Voor de laatste twee groepen is er wel lichte begeleiding. 


Timelapse.

Benieuwd hoe Place2BU eruit komt te zien? Bekijk deze toffe timelapse om te zien hoe Place2BU tot stand komt!


Locatie.

Place2BU bevindt zich in Leidsche Rijn, Utrecht. Tussen de gele brug en de nieuwe fietsbrug. Goed bereikbaar, snel in het centrum van de stad. En met als buren de gloednieuwe bioscoop Cinemec.